STEM loading..

3 najbolje STEM igračke za razvoj ranog kodiranja

by | Feb 15, 2022

STEM je svakako jedan od ključnih i neizostavnih dijelova modernog obrazovanja, uz učenje kroz igru koje  je najbezbolniji i najzabavniji način stjecanja novih znanja. Donosimo vam sažetak izbora 3 igračke koje mogu insprirati vaše genijalce da otkriju magični svijet programiranja. 

Artie 3000 je mali robot za crtanje dizajniran da nauči djecu kako kodirati. Jednostavna igračka ima mali motor i velike kotače za pretvaranje koda u uzorke iz stvarnog svijeta na papiru.

Početak rada s Artiejem je jednostavan. Nakon što stavite marker u robota i uključite ga, robot se spaja na lokalni web server koji je dostupan u bilo kojem pregledniku na računalu, telefonu ili tabletu. Kroz ovo web sučelje kažete Artieju kamo da se kreće i što da nacrta

Artie dolazi s kodom za crtanje nekoliko jednostavnih oblika i labirinta. Na Artiejevoj web stranici (https://www.codewithartie.com/) dostupno je više predložaka, tako da djeca mogu napredovati do složenih uzoraka, ili unoseći male izmjene u kodu tako da pokupe elemente i preurede ih, uz jednostavno ‘drag and drop’ blokove.

Upoznajte Coding Critters: vaše prve prijatelje kodiranja! Ovi razigrani psići donose rane STEM koncepte u predškolsko učenje kroz 100% kodiranje bez ekrana.

Djeca uče kodirati zajedno sa svojim novih kućnim ljubimcima i pomažu hrabrom Rangeru i nestašnom Zip-u da se provedu u igri koju nikada neće zaboraviti!

 

Svaki izazov kodiranja odvija se u zabavnom setu za kućne ljubimce Coding Critters. Možete kodirati Rangera za igranje skrivača, hvatanje loptice iz bacača teniskih loptica ili uhvatiti Zip nakon vožnje niz tobogan. Osim što slijedite izazove kodiranja u knjizi priča, možete koristiti set za dizajniranje vlastitih kodnih igara i još mnogo toga!

Upoznajte kodiranje s originalnim Botley the Coding robotom! Već petogodišnjaci mogu učiti kodirati s Botleyem; zahvaljujući svojim naprednim postavkama, Botley će rasti i mijenjati se skupa s vašim klincima.
Najbolje od svega, Botley pomaže djeci da nauče kodirati bez ekrana – nije im potreban ni telefon ni tablet!

Možete ‘istrenirati’ svoj Botley 2.0 da čini sekvence od 150 koraka, uključujući 6 uputa, i otkrijete 16 zabavnih “tajnih” kodova koji pretvaraju vaš Botley u vlak, policijski automobil, duha (naš omiljeni) i još mnogo toga. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna