STEM loading..

Važnost STEM edukacije u razvoju kritičkog razmišljanja

by | Aug 31, 2021

Kritičko mišljenje se često vezuje uz potrebe modernog društva, unutar koncepata suvremenog odgoja i obrazovanja. Neke od sposobnosti koje se vežu uz pojam kritičkog razmišljanja su sposobnost analize pojmova, informacija, sposobnost razlikovanja relevantnih i irelevantnih informacija unutar zadanog konteksta te sposobnost interpretacije informacija. STEM je svakako jedan od ključnih dijelova modernog obrazovanja, uz učenje kroz igru koje  je najbezbolniji i najzabavniji način stjecanja novih znanja i nekako uvijek kreće od kuće.

 

Ono što je jako važno je poticati razvoj znatiželje kod djece kako bi mogli usvajati nova znanja. Igra i STEM igračke su siguran način kako bi mogli potaknuti pitanja, te potkanuti djecu da tokom igre probaju razlikovati relevante od irelevantih informacija kroz izazove i zadatke.

Osobno vjerujem da djeca od najranije dobi mogu razvijati pristup prema zadacima i izazovima koje se reflektira u kasnijoj edukaciji. STEM i edukativne igračke su sigurni alatki kako bi djeca imala priliku da istražuju, pitaju te rješavaju izazove kako bi usvojili vještine koje će im sigurno pomoći kroz život

stem igracka robot

Denis Selimović

And&Toys STEM ambasador

Denis Selimović je jedan od kreatora And&Toys priče. Kao asistent na Sveučilištu u Rijeci, Denis završava doktorat te je osnovao digitalnu agenciju Densel. 
Uz svoj predani rad na fakultetu Denis je kroz svoj rad razvio računalne igre za rehabilitaciju djece. Računalne igre pomažu u rehabilitacijskom procesu osoba oboljelih od neuromotornih bolesti poput Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), cerebralne paralize, mišične distrofije i sličnih. 
Igru možete preuzeti na blog stranicama Densel agencije.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna