STEM loading..

Preporuka STEM igrački

by | Jun 26, 2023

STEM igračke su igračke koje su posebno dizajnirane i osmišljene kako bi potaknule razne aspekte dječjeg razvoja, od motorike do kognitivnih sposobnosti. Ideja STEM-a jedan je od najpopularnijih novih koncepata u obrazovanju, a označava obrazovanje temeljeno na sljedećim disciplinama: znanosti (science), tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Akronim je prvi put upotrijebila američka Nacionalna znanstvena zaklada 2001. godine, a u posljednjih je dvadesetak godina STEM postao globalno popularna pojava.

Uvriježeno je mišljenje da će se na STEM poslovima u budućnosti temeljiti svjetsko gospodarstvo. Važnost tehnoloških inovacija posebno je došla do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su upravo nove tehnologije – često usko vezane uz internet – omogućavale ljudima da ostanu u kontaktu, da se zabave i da se educiraju. Osim toga, STEM discipline potiču čovjeka na razmišljanje, kreativnost i inovaciju. To se možda najbolje može vidjeti na primjeru djece.

STEM igračkama se mogu zabaviti djeca koja još nisu naučila hodati, ali i školarci. Prije nego što predstavimo najbolje STEM igračke za djecu različite dobi, kratko ćemo se osvrnuti na sve dobrobiti koje će vaše dijete osjetiti ako se igra STEM igračkama, od jačanja kognitivnih sposobnosti do razbijanja mita o STEM disciplinama kao teško savladivima.

 Pronađite nas na Recommendu.

Donosimo vam Recommend izbore igračaka za vaše mališane.

1. SumBlox

SumBlox, komplet drvenih blokova, najbolji je način da se vaši klinci upoznaju s matematičkim operacijama. Zbrajanje, oduzimanje i množenje bit će zabavno i jednostavno jer je predočeno kroz igru, odnosno građenjem različitih konstrukcija. Učenju doprinosi i to što će klinci vidjeti kako matematički problemi poprimaju fizički oblik.

 

2. Coding Critters Ranger & Zip

Osim što je jako popularno zanimanje, programiranje i jako kreativna vještina. STEM igračka Coding Critters Rangers & Zip približava tu vještinu djeci na najzabavniji mogući način. U programiranje će ih uvesti novi kućni ljubimci: Ranger i Zip. Tako će, primjerice, vaša djeca moći isprogramirati psića Rangera da uhvati tenisku lopticu, ili pak za igru skrivača!

 

3. Design & Drill STEM Garden

Design & Drill STEM Garden simpatični je vrt u kojem djeca mogu napraviti svoj vlastiti biljni svijet. Malom bušilicom će moći birati i postavljati stabljike te slagati latice u zanimljive šarene kompozicije.

 

4. Simple Machines Building set

Ako vaša djecu imaju želju upoznati i istražiti način na koji funkcioniraju strojevi, Simple Machines Building Set je pravi izbor. Djeca će s ovim setom testirati svoju finu motoriku, ali će isto tako morati dobro razmisliti ne bi li shvatili kako zapravo ovi jednostavni strojevi funkcioniraju.

 

5. Snap & Learn Stacking Whales

Snap & Learn Stacking Whales set je od 10 šarenih, slatkih i zabavnih kitova. U igri s njima djeca će učiti brojeve, ali i prepoznavati boje. Kitovi dolaze u zelenoj, crvenoj, plavoj, narančastoj i ljubičastoj boji.

 

6. Crash Test Lab

Kao posljednju preporuku u našem članku Što su STEM igračke donosimo vam Crash Test Lab, set koji se sastoji od vozila, figurice vozača, sigurnosnih pojaseva te senzora koji mjere snagu udara. Uz ovu jako zabavbu igru klinci će kroz igru naučiti osnove fizike.

Dodatnu ponudu igračaka i ostalih proizvoda možete pronaći na Recommendu.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna