STEM loading..

Zašto je STEM važan za budućnost naše djece?

by | Feb 5, 2021

Gotovo svaka industrija na svijetu danas je, više ili manje, ovisna o stručnjacima koji imaju STEM naobrazbu. Električni automobili, napredna medicina, kriptovalute, turizam, pa čak i poljoprivreda – sve je naslonjeno na prirodne znanosti, informatiku, inženjerstvo i/ili matematiku.

Budućnost nam donosi sve manje poslova koji uključuju naporan fizički rad, a sve više poslova za koje će ključne biti upravo STEM vještine. Usuđujem se reći da je samo pitanje dana kada će poznavanje određenih programskih jezika postati kao i poznavanje abecede – bez toga se jednostavno neće moći funkcionirati u potpuno digitalnoj budućnosti koja je pred nama. 

Na budućnost koja je pred nama ne trebamo gledati kao na nešto strašno, već kao na sjajnu priliku za bolji svijet. I upravo zbog toga važno je usmjeriti djecu ka STEM području i otkriti im svijet u kojem znanost i tehnologija omogućuju beskrajne inovacije i mogućnost rješavanja ozbiljnih globalnih izazova.

Ivan Mrvoš

And&Toys STEM ambasador

Ivan Mrvoš je osnivač i CEO tvrtke Include koja dizajnira i proizvodi ‘next-generation’ urbanu opremu koja pomiče granice Smart City incijative diljem svijeta. S više od 2 milijuna korisnika diljem svijeta, Steora Smart Bench nudi punjenje pametnih telefona, Wi-Fi, uličnu rasvjetu, praćenje podataka o okolišu i punjenje za e-bicikle, reklamne točke DOOH, pa čak i CCTV sustave.

Prepoznati od raznih kompanija poput Deutsche Telekom Group, Nokia, Kia and Red Bull, Include broji urede u 6 različitih zemalja i poboljšava način života u više od 56 zemalja.

Uz nagradu Forbes 30 under 30 i nominacije za Innovators Under 35 Europe 2018 koju dodjeljuje američki MIT Technology Review, Ivan je dobitnik brojnih domaćih i stranih nagrada.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna