STEM loading..

Zašto je bitno ohrabriti inovativnost u edukaciji?

by | Mar 18, 2021

Vjerujem da buduće generacije mogu itekako pozitivno utjecati na svijet, ako dobiju potrebna znanja i alate. STEM je svakako jedan od ključnih i neizostavnih dijelova modernog obrazovanja, uz učenje kroz igru koje  je najbezbolniji i najzabavniji način stjecanja novih znanja i nekako uvijek kreće od kuće.

Zato je posebno važno da kod izbora igračaka za dijete vodimo računa da su kvalitetne i inovativne te da učenje čine intuitivnim, zanimljivim i zabavnim. 

Posebno to vrijedi danas kad je važnije nego ikad kod djece od malih nogu razvijati znatiželju i poticati želju za istraživanjem i propitkivanjem. Uz igračke koje im sve to omogućavaju, djeca će u sigurnoj okolini naučiti isprobavati, rastavljati i sastavljati, naučiti postavljati pitanja, istraživati i rješavati probleme. A takva djeca izrast će u proaktivne i poduzetne mlade ljude koji će zatim gurati granice, pokretati poslove i poticati napredak. 

STEM – Code & Go Robot Mouse Activity Set

Artie 3000 the Coding Robot

Nikola Kapraljević

And&Toys STEM ambasador

Nikola Kapraljević je COO i partner digitalne agencije Infinum, koja je svoju priču započela 2005. godine. Do danas je kompanija narasla preko 290 ljudi i 22 tima te posluju u 12 zemalja. Infinum i Nikola zajedno dobitnici su mnogobrojnih nagrada. Neke od njih su ‘Employer of the year’ za 2015., 2019. i 2020. Inc 5000 je uvrstio Infinum na popis najbrže rastućih kompanija 2015. i 2016. godine, dok su se našli na Delottie popisu najbrže rastućih europskih tehnoloških kompanija već 6 puta. Također Infinum je dobio i priznanje za inovativnost i dizajn uručeno od njemačkog ministra za ekonomiju i tehnologiju.

Osim brojnih nagrada, Nikola i Infinum su pokrenuli nekoliko inicijativa među kojima je i Infinum Foundation. Svake godine Infinum donira 1% svog profita u ideje i programe kroz sponzorstva, edukacije, volontiranja i ulaganja. Ključni principi zaklade su poboljšanje kvalitete života i edukacije, poticanje kreativnosti, inovacije i poduzetništva te promoviranje odgovornog ponašanja prema društvu i okolišu. Doniranje opreme za dječji dom sveta Ana i podrška STEM revoluciji koja poboljšava edukativne programe u hrvatskim školama samo su mali dio djelovanja Infinum Foundationa.

 

 

 

 

 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna