STEM loading..

Zašto je bitno potaknuti znatiželju prema STEM edukaciji?

by | Feb 11, 2021

Zamisliti život u današnje vrijeme bez tehnologije kao vjernog pratioca koji nam nedvojbeno olakšava svakodnevne zadatke, nemoguća je misija. Međutim, koliko god da već „refleksno“ koristimo naše pametne telefone i računala u brzini mahnite moderne svakodnevnice, rijetko se zaustavimo i zapitamo koliko je različitih znanja i podataka moralo biti objedinjeno kako bismo nešto brzinski izračunali na kalkulatoru mobitela ili izmjerili temperaturu prostorije. 

Sva interdisciplinarnost satkana unutar malih dimenzija pametnih telefona proizlazi iz višenamjenske primjene STEM znanja. Važnost usvajanja STEM vještina ne leži samo u držanju koraka s modernim vremenima već i u načinu razmišljanja koji nam nalaže koje znanje trebamo kada i kako koristiti.

Poticanje i usmjeravanje mladih ka STEM edukaciji omogućuje im osobni rast i razvoj, ali istovremeno i razvoj i napredak društva upravo putem njihovih postignuća i pristupa rješavanju različitih problema. Ukoliko uspijemo, posebice kod mlađih, osvijestiti potrebu za stjecanjem znanja koje ne dolazi u obliku pustih činjenica već pravovremeno primjenjivih metoda, mogućnosti su, usuđujem se reći, neograničene.

Ivan Jelušić

And&Toys STEM ambasador

Ivan Jelušić je jedan od trojice osnivača i operativni direktor tvrtke Orqa. S preko 50 zaposlenih inženjera i stručnjaka, Orqa se bavi razvojem tehnologija i proizvoda koji omogućuju transport videa visoke rezolucije i ultraniske latencije. Najpoznatiji proizvod je Orqa FPV koji koriste piloti dronova u preko 50 zemalja svijeta.

 Uz nagradu CESAwards za najboljeg osnivača startupa u Europi te nominaciju DigitalEurope za Future Unicorn Award, Orqa i Ivan nastavljaju razvijati i primjenjivati svoju tehnologiju u medicini, zaštiti i spašavanju te autonomnoj vožnji vozila i letjelica.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna